Condom challenge: Novi opasan trend širi se na društvenim mrežama

Proteklih godina internetom i društvenim mrežama proširili su se brojni trendovi – od onih s humanitarnim kontekstom poput polijevanja kantom vode (u koji su se uključili i npr. Bill Gates i Mark Zuckerberg) pa do opasnih trendova koji su se naročito proširili među mladima koji su jeli žice pune cimeta i ‘eksali’ velike količine alkohola.

Posljednji takav opasan trend koji se raširio među mladima jest ‘izazov kondoma’, odnosno #condomchallenge – kondom se napuni velikom količinom vode i baci prijatelju na glavu, piše Digital Trend.

https://www.youtube.com/watch?v=XghKlNWd6Js

Koliko je ovakva igra opasna najbolje možete vidjeti iz priloženih videozapisa jer je cilj da kondom, dok je još pun vode, omota glavu osobe koja sudjeluje u ovom izazovu, pri čemu postoji opasnost gušenja, prenosi Zimo.co.

Inače, navodno je #condomchallenge započeo kao upozorenje na važnost sigurnog seksa i korištenja kondoma pri seksualnim odnosima, a pokrenula ga je grupa prijatelja iz Japana objavivši na YouTubeu video ‘Japanese Condom Head Challenge’.

No, kako to često biva, ovo je na kraju je postao još samo jedan viralni trend u kojem veliki broj mladih želi ‘biti viđen’ na društvenim mrežama te snimaju videozapise ove opasne igre i objavljuju ih na Facebooku ili YouTubeu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: