BK Široki organizirao ”Tihu vožnju”

U organizaciji Biciklističkog kluba Široki u srijedu u Širokom Brijegu, po prvi puta, odvožena je Tiha vožnja (Ride od Silence) koja se održava u svijetu od 2003. godine. Biciklisti ovime žele odati počast svim stradalim biciklistima u prometu te na neki način skrenuti pozornost i dati do znanja da biciklisti imaju legalno pravo da budu na ulicama zajedno s vozačima motornih vozila, ma da drugi sudionici prometa često toga nisu svjesni.

Prva Tiha vožnja održala se u Dallasu 2003. godine kada je biciklist Larry Swartz poginuo nakon što ga je udario autobus.

Tiha vožnja se vozi polako, ne brže od 20 km/h, u tišini, i podrazumijeva poštovanje prometnih pravila. Nema sponzora. Cilj je da se skrene pozornost vozačima motornih vozila, ali i policiji i gradskim vlastima na legalno pravo biciklista da sudjeluju u prometu.

Akciji koji organizira BK Široki pridružili su se i biciklisti iz Mostara, Posušja te okolnih mjesta. Nakon okupljanja u 18 sati na Trgu širokobrijeških žrtava (na mostu) krenula je lagana vožnja od mosta prema Borku, Dubrava (Zavod sv. Obitelji), Vagan, Trn, Grad ispod hotela, Pecara i završetak u centru grada.

bk_siroki_tiha_voznja_2

bk_siroki_tiha_voznja_3

bk_siroki_tiha_voznja_4

bk_siroki_tiha_voznja_5

bk_siroki_tiha_voznja_6

bk_siroki_tiha_voznja_7

bk_siroki_tiha_voznja_1

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook BK Široki)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.