BiH jedina nema osnovnih podataka o poljoprivredi

Vijeće ministara BiH je na današnjem sastanku na prijedlog Agencije za statistiku BiH donijelo Odluku o formiranju Interresorne radne skupine za pripremu Akcijskog plana za pripremu, provedbu i diseminaciju rezultata popisa poljoprivrede u Bosni i Hercegovini 2023. – 2026.

Prethodno je usvojena Informacija o potrebi pripreme, provedbe i diseminacije rezultata popisa poljoprivrede u Bosni i Hercegovini 2023. – 2026.

Na ovaj način su, nakon godina zastoja, pokrenute aktivnosti u pravcu ispunjavanja prioriteta iz Sporazuma o europskom partnerstvu koji naglašava kako BiH mora ojačati prikupljanje i obradu poljoprivrednih statističkih podataka sukladno standardima i metodologijama EU-a.

Odlukom о formiranju Interresorne radne skupine za izradu Akcijskog plana za pripremu, provedbu i diseminaciju popisa poljoprivrede u Bosni i Hercegovini 2023.-2026. godine, u kojoj sudjeluju sve relevantne institucije u BiH, definiraju se glavne aktivnosti, nositelji njihove realizacije te rokovi za sve faze u procesu priprema, provedbe i diseminacije rezultata popisa poljoprivrede.

Agencija zа statistiku Bosne i Hercegovine zadužena je da usuglašeni Akcijski plan zа pripremu, provođenje i diseminaciju rezultata popisa poljoprivrede u Bosni i Hercegovini 2023.- 2026. dostavi Vijeću ministara BiH na usvajanje.

Posljednji popis poljoprivrede u SRBiH rađen je 1960. godine, a Bosna i Hercegovina je trenutačno jedina zemlja u Europi koja nema osnovnih strukturnih podataka о poljoprivrednim gospodarstvima, odnosno nema proveden sveobuhvatni popis poljoprivrede, stoji u priopćenju Vijeća ministara BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

Komentari:

  • Stanje je izvanredno😁, kome treba statistika, obicnom narodu ne, onima koji zele nesto za sebe, neku korist, njima treba, da vide di bi mogli ev. nesto izvuc

Zadnje dodano

  • Banner
  • Nogomet
  • Sport

Široki izgubio od Borca, sudac opet briljirao

Nogometaši Širokoga Brijega izgubili su 1:2 od Borca u susretu 29. kola Premijer lige BiH…

18 minuta prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Inspirativne čestitke za krizmu

Sveta potvrda ili krizma je važan sakrament u životu mladih katolika koji označava potvrdu njihove…

1 sat prije
  • Life
  • Zdravlje i prehrana

Načini na koji banane otapaju salo na trbuhu

Banane su nevjerojatno hranjivo voće koje je često zanemareno kad je riječ o gubitku masnoće.…

2 sata prije
  • Vijesti

Stanovništvo u BiH upozoreno na povećanu prijetnju online prijevara

Kako nas je sve više na internetu tako je i sve više prevaranata i prevarenih…

3 sata prije
  • Vijesti

EU zatražila od BiH da zaustavi stranačko zapošljavanje

Europska komisija je od BiH zatražila da se prestane s praksom stranačkog zapošljavanja u državnoj…

4 sata prije
  • Vijesti

Iz Mostara krenula biciklistička karavana prema Vukovaru

[gallery ids="682769,682775,682773,682772,682774,682771,682770"] Iz Mostara je u nedjelju za Vukovar krenula 12. po redu Biciklistička karavana…

5 sati prije