Barać za Kraljevića: Gdje su 4.2 milijuna KM?

Na 26. sjednici Gradskog vijeća Grada Širokog Brijega postavljeno je pitanje koje se odnosi na dugo iščekivanu prometnicu Trn-Belušine-Mokro te prometnicu i komunalnu infrastrukturu u Industrijskoj zoni Knešpolje.

U sklopu rasprave o prometnici u industrijskoj zoni Knešpolje, vijećnik HDZ-a 1990 Ivan Barać postavio je zanimljivo pitanje.

Naime, nakon obraćanja Gradonačelnika u kojem obećava poboljšanje stanja prometnice u Industrijskoj zoni Knešpolje, Barać ga podsjeća  da je za spomenuti projekt već odobren i uplaćen novac od strane Federalnog ministarstva financija.

Kao potvrdu toga citira Narodne novine ŽZH objavljene u siječnju 2023. godine: Od strane Federalnog ministarstva financija iz proračuna FBiH uplaćeno je 3.000.000 KM za izgradnju prometnice i komunalne infrastrukture u Industrijskoj zoni Knešpolje.

Da ne širim priču, imam samo jedno pitanje “Gdje je tih 3.000.000 KM?” jer to je projekt za 2022.godinu, kazao je Barać u izlaganju.

Barać je citirao Narodne novine ŽZH objavljene u siječnju 2023. godine

Vijećnik Barać također postavlja potpitanje:  Iz istog projekta odobreno je dodatnih 1.200.000 KM za prometnicu Trn-Belušine-Mokro te također ništa nije urađeno. Gdje su 4.200.000 KM iz projekata koji su odobreni i uplaćeni iz Proračuna FBiH za 2022. godinu?

Odgovor Mire Kraljevića bio je štur: Novac je odobren, ali i dalje je u institucijama koje su ga odobrile…

Vijećnik Barać replicirao je, te izrazio svoje nezadovoljstvo odgovorom. Neka zaključi onaj tko treba zaključivati o tome, a ja ću ponoviti da u Narodnim novinama ŽZH koje su službene piše da je novac uplaćen. Ukoliko trenutno nemate konkretan odgovor molit ću da odgovorite pismenim putem, završio je Barać.

Iz Narodnih novina ŽZH je vidljivo da je novac uplaćen na račun ŽZH

Iz Narodnih novina ŽZH te iz Službenih novina Federacije BiH broj 40/22 uistinu je vidljivo da je novac uplaćen na račun ŽZH, od kada mu se gubi svaki trag, napominje Barać u priopćenju.

Sjednicu Gradskog vijeća Grada Širokog Brijega možete pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/live/1hVcjO-M5fQ?feature=share, a spomenuta rasprava počinje u 12-oj minuti.

(www.jabuka.tv | Foto: Grad Široki Brijeg)

Komentari:

    • Ja ja ja ja nije golemo, covjek je samo pročacko malo po vrhu.. a sta je dublje koliko toga ima pa 30 god su na vlasti.. milijarde su u pitanju.

    • Obično politikanstvo. Ako je tako siguran gospon Barac ne bi trebao to na sjednici govoriti vec ici kod nadleznih institucije jer gle on je rijesio slucaj tako sto je procitao u Narodnim novinama Plan investicija🤣😅😅 Nisu ga dzaba zvali Promaja hahaha. Na stranu ova stara garda ali ovi mladi u politici zabrinjavaju, iz svih stranki i HDZa obicnog i 90tke, HSPa, republikanaca.
      Ima mladih za diviti se ali ti su daleko od politike. Gdje ove pokupe majko moja….
      Sve redom loši đaci bili, nigdje nisu zapravo radili i oni sad tu pametuju kao da su najpametniji od svih.
      Ovi stari ce u penziju brzo ali kad ovi dođu na vlast to ce biti zabrinjavajuce.
      Pogledaj samo Baraca, lik se predstavljao kao student medicine, kosarkas i poduzetnik sve u isto vrijeme bio. Rekli bi Superman nekakav a tamo ni ne znas sta studira, kosarku na klupi sjedio, ni p od poduzeca. Svasta

      • Ko spominje pojedince, ovdje se novci spominju.. Ili legalna pljačka ili kako bi je ti naivko na zvao pojma nemam

      • 17:52, o čemu ti.... "kako ako je tako siguran"
        Čovjek je naveo izvor Narodne novine , a neku strinu iz sela.
        Sada neka institucije provjere inf...

      • Barać je upitao za ove novce a gdje su drugi milioni za koje još nitko nije pitao institucije su odavno zakazale narod je poludio više gledajući kako nitko ništa ne poduzima a krade se krade.

    • Mogu nestati svi novci iz proračuna i opet će isti pobjediti na Izborima. Kome se ne sviđa ovdje neka ide.

  • Nigdje veze…. Otkad su neke stvari odobrene npr. za grad Mostar pa iz raznih razloga nisu ti projekti započeti?!
    Što se uplata tiče u Narodnim novinama piše da je novac uplaćen proračuna Federacije na račun Županije a ne grada.
    Tako da ovo pitanje ima smisla postaviti Županiji na sjednici jesu li ikakav nalog isplatili a da nije utrošen.
    A budite pošteni i napišite čitav gradonačelnikov odgovor koji nije bio toliko štur. Čovjek je objasnio da odobrena sredstva ne znači isplaćena sredstva već da imaju taj novac za taj projekt pa kad krene projekt da se to rasporedi izvođačima. Uostalom i gradovi i županije imaju redovne revizije koje su imale progovora na neke stvari tim institucijama a ovo nisu te stvari bile.
    Bez uvrede gosponu Baracu ali niti ima zivotnog, poslovnog iskustva pa postavlja takva pitanja, niti je ikada radiou nekoj instituciji pa da zna kako ide procedura.
    Kod nas ima još ljudi i to akademski obrazovanih koji misle da kada se proračun donese da to znači da im banka isprinta toliko para i u vrećama ih donese pa ih oni raspoređuju

  • Vidite kruzni tok park s fontanom u Ljubuskom koji je kosto oko 240 000 k m ,i vidte kameni park u Širokom i kolko je kosto pa usporedite .

    • Zgrada haaashhhhhaaa,uz magistralni put i benzinsku ko izdaje dozvole i kome,ziđi narode gdje god želiš dok su ovi na vlasti 🤩🤩

  • Otisle lovcima, ribolovcim, kudovima. Pa malo mladeži za jaslice, za boju za grba, pa moraju i do Iloka na kulturno uzdizanje. Nesto ostavio u Colica, Kraljevica, jbg bilo mlado janje. Ostalo Miskicu za prevoz ucenika u onim grobovima sto iz zove autobusima. Lako se to potrosi, cini se vama

Zadnje dodano

  • Vijesti

Mostar dobio novi politički pokret

Svi mi znamo da ni jedni lokalni izbori u Mostaru u posljednjih 20-30 godina nisu…

35 minuta prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Bosanska kava na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu

Kulinarski magazin Taste Atlas objavio je listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se…

1 sat prije
  • Košarka
  • Sport

Široki dočekuje Igokeu

Košarkaši Širokog u utorak, 14. svibnja, od 19:00 sati na Pecari dočekuju Igokeu u 10.…

1 sat prije
  • Nogomet
  • Sport

Sve više europskih velikana u borbi za hit igrača Serie A

Talijanski nogometni velikani Inter, Juventus i Napoli pokazali su veliki interes za islandskog napadača Alberta…

2 sata prije
  • Kultura
  • Vijesti

”Matijino stoljeće rata” u Širokom Brijegu

Predstavljanje romana ''Matijino stoljeće rata'' autora Ivana Šimića iz Gruda bit će održano u utorak,…

2 sata prije
  • Banner
  • Vijesti

Leko: Isplaćene sve obveze po sudskim presudama u ŽZH

Županija Zapadnohercegovačka s današnjim danom izmirila je sve obveze pristigle po sudskim izvršenjima, potvrdila je…

2 sata prije