Baku Sliškovića pred derbi sa Sarajevom muče bočne pozicije “Plemića”

Šef stručnog stožera HŠK Zrinjskog Blaž Slišković najavio je susret 12. kola Premijerlige BiH između Zrinjskoga i Sarajeva, istaknuvši kako je Sarajevo odlična momčad koja bolje igra na strani, pa od svojih nogometaša očekuje maksimalan angažman i ozbiljnost u subotnjem derbiju.

“Sarajevo u svakoj utakmici ide na pobjedu, s obzirom na renome kluba i igrački kadar, ali zbog psihološkog pritiska ne uspijevaju kući ostvariti dobre rezultate, dok na gostovanjima igraju rasterećeno i u tim utakmicama pokazuju svoju kvalitetu. Zato sutra očekujem tešku utakmicu i jedino uz maksimalan angažman svakog igrača možemo doći do pobjede” – kazao je Slišković na redovitoj konferenciji za novinare uoči sutrašnjeg susreta (19 sati, Moja TV).

Ključ sutrašnje utakmice bit će bitka u veznom redu za koji Slišković vjeruje da je najbolji dio momčadi Husrefa Musemića.

“Imaju čvrst srednji red, tehnički dosta kvalitetan. Uz Velkoskog koji se vratio i koji pomaže svojim iskustvom i znanjem, sigurno da je to momčad za svaki respekt. Sarajevo ima kvalitetu, samo je trebao netko tko će to podići na višu razinu. Dolaskom Husrefa Musemića Sarajevo je dobilo upravo to” – smatra trener “Plemića”.

Zrinjski u posljednje vrijeme muku muči s ozljedama, pa nakon što su “Plemići” do kraja godine ostali bez napadača Tonija Jovića, te bez dva desna bočna igrača: Marina Galića zbog ozljede i Maria Barića koji je napustio klub, a za sutrašnji ogled upitan je i nastup lijevog bočnog, kapetana Pere Stojkića.

“Imamo nesreću da nam se ozljeđuju igrači na bočnim pozicijama, upravo tamo gdje imamo najmanje alternativi. Stojkićeva ozljeda je malo ozbiljnija nego smo u početku mislili i sigurno nećemo riskirati da ga izgubimo na duže vrijeme. Sutra će zaigrati samo ako bude sto posto spreman, u suprotnom morat ćemo tražiti neka druga rješenja” – poručio je Slišković.

Prokomentirao je i prvi službeni nastup sjevernokorejskog reprezentativca Hyon-Uk Soa za Zrinjski, koji je u prošlotjednom remiju protiv Borca (0:0) odigrao posljednjih 17 minuta utakmice, priznavši kako je možda malo i pogriješio preforsiravši ga na treninzima.

“Maksimalno smo ga isforsirali u nastojanju da podignemo njegovu fizičku spremu. Kada je tek došao pokazivao je svježinu i lakoću. Na treninzima je izgledao moćno, ali sada je, što se kaže, malo legao. No, sigurno se radi o igraču koji može klubu dosta pomoći svojom kvalitetom” – kazao je Slišković, prenosi Fena.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Vijesti

Plenković prozvao Milanovića: Sakrio se kao mali miš

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković prozvao je u utorak predsjednika Republike Zorana Milanovića da…

15 minuta prije
  • Košarka
  • Sport

Završena sezona za Bojana Bogdanovića

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović bit će tijekom ovog tjedna podvrgnut operaciji na lijevom gležnju te…

35 minuta prije
  • Glazba
  • Zabava

Hrvatska glazba Mostar priredila jazz koncert na otvorenom

[gallery ids="683252,683247,683248,683249,683254,683250,683253,683251"] Uoči Svjetskog dana jazza Hrvatska glazba Mostar u utorak je na platou ispred…

41 minuta prije
  • Vijesti

Radio Posušje i OŠ fra Petra Bakule dobivaju rampu i dizalo

[gallery ids="683238,683240,683241,683239"] Potpisivanjem ugovora o izvođenju radova na ugradnji rampe (kose stubišne platforme) na objektu…

1 sat prije
  • Vijesti

Tri bh. javna poštanska operatera planiraju uskladiti cijene usluga

Predstavnici Uprava tri bh. javna poštanska operatera, HP Mostar, BH Pošte i Pošte Srpske održali…

2 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Poznato tko će suditi derbi Rijeke i Dinama

Hrvatski nogometni savez nastavlja s praksom da inozemni djelitelji pravde sude sve derbi utakmice do…

3 sata prije