Atalanta razbila Leverkusen i osvojila Europsku ligu

Nogometaši talijanske Atalante iz Bergama osvojili su svoj premijerni europski naslov u povijesti, u finalu Europske lige u Dublinu svladali su Bayer 3-0 (2-0) čime su klubu iz Leverkusena nanijeli prvi poraz ove sezone.

Junak pobjede Atalante bio je nigerijski nogometaš Ademola Lookman koji je postigao sve golove ovog finala. Mrežu Bayera je tresao u 12. i 26. minuti za 2-0, dok je u 75. minuti zabio za potvrdu slavlje svoje momčadi.

Zaustavila se time savršena sezona Bayera koji bez obzira na to može biti oduševljen onim što je napravio. Postao je po prvi puta osvajač Bundeslige, a igrat će i finale DFB Pokala. No, niz nepobjedivosti ove sezone je zastao u 52. odigranoj utakmici, javlja HRT.

Atalanta je po prvi puta u svojoj povijesti zaigrala u finalu nekog europskog natjecanja i odmah je osvojila premijerni trofej. Ukupno gledano Atalanta je osvojila prvi naslov nakon daleke 1963. godine kada je bila pobjednik Talijanskog kupa.

Bayer je ovim porazom ostao na jednom europskom trofeju u povijesti. Osvojio je 1988. godine Kup UEFA-e, današnju Europsku ligu, a uz to je igrao finale Lige prvaka 2002. godine.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić za Atalantu je zaigrao od 57. minute, dok je na drugoj strani Josip Stanišić bio u udarnoj momčadi Bayera, ali je zamijenjen početkom drugog dijela.

Talijanski nogomet može dobiti još jednog europskog pobjednika ove sezone budući da Fiorentina igra finale Konferencijske lige protiv Olympiakosa.

(www.jabuka.tv | Foto: UEFA Europa League)

Zadnje dodano

  • AgroKutak

Biljne aminokiseline kao lijek protiv vremenskih neprilika

Većina biljaka tijekom vegetacije prolazi kroz različite stresne situacije koje mogu biti uzrokovane klimatskim prilikama…

15 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Viroza poharala Francuze

Tri dana prije prve utakmice na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, velik broj članova francuske nogometne…

19 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Trenutak istine za obnovljenu Italiju dok počinje obranu titule prvaka Europe

Italija u subotu započinje obranu titule na Europskom prvenstvu utakmicom protiv Albanije dok momčad novog…

33 minute prije
  • Vijesti

Stiže prvi toplinski val, temperature do 36°C

Od subote nam stiže stabilizacija, više sunčanog vremena i porast temperature, što će biti uvod…

53 minute prije
  • Glazba
  • Zabava

Antonija Čerkez održala koncert u Osijeku

[gallery ids="692324,692322,692323"] Antonija Čerkez održala je koncert u četvrtak navečer u kampusu u Osijeku. Širokobriježanka…

1 sat prije
  • Nogomet
  • Sport

Sosa: Navijači će nam puno pomoći u teškim trenucima

Hrvatski nogometni reprezentativac Borna Sosa je uvjeren da će brojni hrvatski navijači biti od velike…

1 sat prije