Argentinci se provukli i izborili susret s Francuskom

Argentina je ipak uspjela. Pobijedila je Nigeriju 2:1 i igrat će u osmini finala Svjetskoga prvenstva.

U prvih 15 minuta Argentina je gospodarila terenom, pa i došla do željenog vodstva. Ever Banega je sjajno proigrao Lionela Messija, koji zabija 100. gol na Mundijalu i svoj prvi na ovom turniru.

U 27. minuti Argentina je imala novu šansu. Messi je uposlio Higuaina, ali je ovome u udarac ušao nigerijski vratr Uzoho. Messi je sjajno pucao ljevicom iz slobodnjaka u 34. minuti, ali Uzoho uz pomoć vratnice spašava Nigeriju.

U nastavku je Nigerija uspjela izjednačiti. Igrala se 51. minuta kada je Mascherano skrivio penal, a Victor Moses mirno pogađa za izjednačenje i u tom trenutku je Argentina bila na putu kući.

Uslijedila je panika u argentinskim redovima, krenuli su Gaučosi na sve ili ništa, ali i Nigerija je opasno prijetila iz kontri. U 77. minuti Perez je igrao rukom u svom šesnaestercu, ali VAR je ovaj put bio na strani Argentine, pa sudac Cakir nije pokazao na bijelu točku iako je pregledavao snimak više puta.

Imao je Higuain u 81. minuti sjajnu priliku, no iz sjajne pozicije Juventusov napadač puca visoko preko gola i ostaje 1:1. Kako se bližio kraj meča, napadi Argentine bili su sve jači i češći.

I onda u 86. minuti stoper Manchester Uniteda Marcos Rojo zakucava loptu u mrežu Nigerijaca na centaršut s desne strane za veliko slavlje Argentine, koja tako ide dalje.

Kako je Hrvatska dobila Island, tako je uslijedilo veliko slavlje Argentinaca, koji su nekim čudom uspjeli proći stotinu kriza i otići u osminu finala, a tamo ih čeka – Francuska. Bit će to prava nogometna poslastica.

SANKT PETERSBURG – Krestovski arena. Gledatelja: 60.000. Sudac: Cunyet Cakir (Turska). Utakmica 3. kola skupine D SP-a: Nigerija – Argentina 1:2 (0:1). Strijelci: 0:1 Messi (14), 1:1 Moses (51-11m), 1:2 Rojo (86).

NIGERIJA (3-5-2): Uzoho – Balogun, Ekong, Omeruo (od 90. Iwobi)– Moses, Etebo, Mikel, Ndidi, Idovu – Musa (od 90. Simy), Iheanacho (Igalo 46). Izbornik: Gernt Rohr.

ARGENTINA (4-4-2): Armani – Mercado, Otamendi, Rojo, Taliafico (od 80. Aguero) – Perez (od 61. Pavon), Mascherano, Banega, Di Maria (od 72. Mezza) – Messi, Higuain. Izbornik: Jose Sampaoli.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Crna kronika
  • Vijesti

Mostar: Požar na tržnici u Vrapčićima

U utorak navečer izbio je požar na tržnici u Vrapčićima kod Mostara. Vatrogasne ekipe su…

2 sata prije
  • Auto-Moto

Dramatičan pad vrijednosti rabljenih električnih automobila

Kupnja prvog električnog automobila uvijek je vrlo promišljena. Nema ništa čudno u tome – to…

2 sata prije
  • Tehnologija

I Europska unija će zabraniti TikTok?

U nedavnoj raspravi u Maastrichtu predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen sugerirala je da…

3 sata prije
  • Vijesti

Plenković prozvao Milanovića: Sakrio se kao mali miš

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković prozvao je u utorak predsjednika Republike Zorana Milanovića da…

3 sata prije
  • Košarka
  • Sport

Završena sezona za Bojana Bogdanovića

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović bit će tijekom ovog tjedna podvrgnut operaciji na lijevom gležnju te…

3 sata prije
  • Glazba
  • Zabava

Hrvatska glazba Mostar priredila jazz koncert na otvorenom

[gallery ids="683252,683247,683248,683249,683254,683250,683253,683251"] Uoči Svjetskog dana jazza Hrvatska glazba Mostar u utorak je na platou ispred…

3 sata prije