Ako Široki i Zrinjski prođu, utakmice će morati igrati u Zenici

Nogometni stadioni u Širokom Brijegu i Mostaru ne ispunjavaju uvjete za odigravanje utakmica trećeg pretkola Europa lige, saznaje agencija Anadolija (AA) u sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA).

Nogometaši talijanskog Udinesea, u trećem pretkolu Europa lige, ukoliko se sastanu sa Širokim Brijegom, gostovat će u Zenici, a ne Širokom Brijegu, prenosi novinar Anadolije.

Kako su potvrdili iz UEFA, prođe li Široki Brijeg u treće pretkolo Europa lige, domaću utakmicu na međunarodnoj sceni neće moći igrati na stadionu Pecara, koji ne ispunjava uvjete za ovu fazu natjecanja u Europskoj ligi. Shodno tome, kao rezervnu opciju, Uprava aktualnog osvajača Kupa BiH bila je primorana prijaviti stadion “Bilino polje” u Zenici, na kojem nastupa i nogometna reprezentacija BiH.

Ipak, da bi se uopće sastali sa Udineseom, Širokobriježani će u četvrtak na „Pecari“ morati sustići gol zaostataka iz prvog susreta drugog pretkola u kojem su u Kazahstanu izgubili od Irtysha (2:3).

U nezavidnoj situaciji, ne samo rezultatski (1:1 prva utakmica u Mostaru), pred uzvrat u Burgasu s bugarskim Botevom, našao se i mostarski Zrinjski.

Ukoliko bi popularni Plemići predstojećeg četvrtka napravili iznenađenje i prošli u treće pretkolo Europa lige, slavni njemački Stuttgart, također, ne bi vidio stadion na kojem Zrinjski igra domaće utakmice. I Nijemci bi morali biti gosti u Zenici, na stadionu koji za razliku od onog pod Bijelim brijegom, ispunjava uvjete za igranje susreta trećeg kola kvalifikacija klupskih natjecanja pod okriljem UEFA.

Ako bi Sarajevo u Europskoj ligi i Željezničar u Ligi prvaka uspjeli doći do treće kvalifikacijske „stepenice“, mogli bi nastaviti igrati domaće utakmice na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“ u bh. prijestolnici. Najveći stadion u BiH, uz zeničko “Bilino polje” i “Gradski” u Banja Luci, ispunjava uvjete za odigravanje susreta trećeg pretkola i play-offa Lige prvaka i Europskoj lige, ekskluzivno saznaje novinar agencije Anadolija.

No, ukoliko bi neka od ekipa iz BiH kojim slučajem izborila plasman u grupnu fazu Lige prvaka ili Europska lige, po svemu sudeći, domaće susrete morala bi igrati izvan granica Bosne i Hercegovine, najvjerojatnije, u susjednim zemljama Hrvatskoj ili Srbiji. Razlog je što trenutno niti jedan od stadiona u BiH ne ispunjava sve uvjete UEFA-e za odigravanje međunarodnih klupskih utakmica u grupnoj fazi natjecanja. Međutim, nije isključeno da bi u tom slučaju na teren izašli inspektori UEFA (kao proteklih godina u nekim manje razvijenim nogometnim zemljama), te uz dodatne striktne instrukcije dali posljednju priliku nekom od klubova BiH da u ekspresnom roku rekonstruira određene stvari na Koševu ili Bilinom polju kako bi renomirane ekipe dočekali u svojoj zemlji.

(Agencija Anadolija)

Komentari:

    • nisu u stanju ubiti se, a to bi po moralnom činu morali uraditi! sramote širokog, kreteni!!!!!!

    • Jedina sporna tocka je dimenzija stadiona, odnosno sigurnosni zahtjev zbog kojeg se vec unazad mjesec dana ispilao zid juzne tribine i prosirilo za 25 cm i to je vec uradjeno cim je receno unazad dva mjeseca da ce biti potrebno, zato ne serite kad ne znate o cemu pricate. Problem je sto UEFA to mora uzivo inspektirati jer ti nece ovako povjerovati na rijec, a dosao dopis od UEFA-e zbog starog stanja da ne smiju igrati jer to nije rijeseno (iako u medjuvremenu jest). Široki je vec poslao dopis i zalbu na tu odluku i ceka se odgovor UEFA-e, tako da ovo nije nista sluzbeno i ne mantajte vise.

  • odličan potez uprave kluba... ratni profiteri i lopovi perete pare preko kluba. stidite se dabogda ispali i ne vidili pare od uefe

  • ova me vijest sokirala, necu vise nikada doci na utakmicu, kosarka je ponos moga grada i moje hercegovine

  • zid su prosirili i to prije dvadesetak dana,ali nitko nije od uefe bio da predgleda stadion samo su poslali dopis da se ne moze igrat na nasem stadionu sto je sve iznenadilo.

  • inace dolazis,samo cekas da dode neka velika ekipa,vala brate ne moras ni tada dolazit,ja volim klub docicu i protiv irtisha kao i protiv VITEZA

  • mislim da je problem najveci to sto mora stadio primit preko deset tisuca navijaca,nabij uefu i njezine kriterije koje mjenjaju iz dana u dan

    • nije zbog kapaciteta stadiona, trenutno pecara prima 7.500 a 10.000 minimalno mora biti jedino u skupinama europske lige...

  • Katastrofa... da idem u zenicu gledat široki neznam... na balijskom stadionu naši da igraju ma neam riječi... fuck uefa

  • Jad od kluba. To bi normalni funkcioneri znali i unaprijed bi sredili, šta će dado, ljubo, mijo, bevanda, maka i takvi znati pročitati i raditi na dobrobit kluba. samo čekaju kad će pare od uefe da to raznesu.

    • ''Normalni funkcionieri'' su to rijesili cim je bio izvjestaj UEFA funkcionera da fali 25 cm na juznoj tribini. To sto je UEFA poslala stari dopis bez da je provjerila da je ovo ustvari vec uradjeno nije problem Uprave kluba, ovaj put, nego njihove nebrige. A ti ako ti se ne svidja, eno ti Baldasara, Keruma i slicne ekipe pa prati svoj Jajduk u Europi.

Zadnje dodano

  • PR

“Budi hrabar, budi zdrav”: Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

[gallery ids="682567,682571,682564,682568,682574,682569,682565,682566,682572,682573,682570"] Jedan od devet muškaraca tijekom svog života dobit će dijagnozu raka prostate, a…

19 minuta prije
  • PR

Nam-pek zapošljava više izvršitelja

NAMEKS d.o.o. Široki Brijeg, za potrebe pekare „Nam-pek“, raspisuje natječaj za sljedeća radna mjesta: PEKAR…

56 minuta prije
  • Vijesti

Kordić o kritičnom sjevernom izlazu: Planiran je tunel ispod magistralne ceste

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić prisustvovao je u petak probijanju tunela Novi na Južnoj obilaznici Mostara,…

1 sat prije
  • Banner
  • Vijesti

Službeno probijen tunel Novi kod Mostara

[gallery ids="682547,682546,682543,682544,682545"] U petak je probijen tunel Novi na magistralnoj cesti M6.1, dijelu mostarske južne…

1 sat prije
  • Nogomet
  • Sport

Ivanković o ostanku na klupi: Ja sam privremeno rješenje

Hajduk u 32. kolu SuperSport HNL-a u subotu od 19:10 dočekuje otpisani Rudeš na praznom…

2 sata prije
  • Vijesti

HNS: Pozivamo na nastavak dijaloga, BiH mora održati pozitivan zamah

U petak je u Mostaru održana 10. redovita sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora. Na sjednici…

3 sata prije