7 stvari koje trebate napraviti prije tetoviranja

Prva tetovaža je za svakoga velika odluka, a ako krivo odaberete, čeka vas cijeli život gledanja u vlastitu „pogrešku“. Odabir motiva je posebno važan i tu se ljudi odlučuju na najrazličitije stvari, od imena i lica voljenih, religijskih i ideoloških simbola, pa sve do posebno izrađenih motiva koji za pojedine osobe imaju posebno značenje. Nedavno smo pisali o ljudima koji su tetovirali  djelove tijela sa nedostacima, i tako se humorom borili sa životnim nedaćama.
Ako ste se već odlučili na tetoviranje, pročitajte ovih 9 savjeta koje donosi popularna stranica za ljubitelje tetovaža, inkedmag.com, a koji će vam sigurno koristiti kad se uputite na oslikavanje tijela.

1. Pojedite nešto prije odlaska na tetoviranje. Strah, a i dugo „bockanje“ mogu iscrpiti osobu, pa je bitno imati energije. Osim toga, neki tatttoo majstori preporučuju sok od naranče prije tetoviranja.

2. Ako koristite fotografiju po kojoj će tattoo majstor raditi tetovažu, neka fotografija bude što jasnija i kvalitetnija, tako će i tetovaža izgledati bolje.

tattoo 3

Primjer preslikavanja tetovaže sa fotografije

3. U redu je povesti prijatelja ili prijateljicu sa sobom, kako bi vam pružio podršku, ali nikako nemojte voditi cijelo društvo sa sobom. Više od jedne osobe je svakako previše.

4. Imajte povjerenja u osobu koja vas tetovira. Odaberite majstora kojem vjerujete, opustite se i budite uvjereni da će napraviti dobar posao.

5. Kad budete radili „probni“ crtež, dobro ga pogledajte. Tad je vrijeme da kažete ako vam se nešto ne sviđa. Zapamtite, to ćete nositi cijeli život.

6. Pripremite se na bol. U redu je napraviti pauzu ako vas boli, posebno ako je tetovaža velika. Neka mjesta su posebno osjetljiva, a među najbolnija mjestima za tetoviranje spadaju koža preko rebara, stopala, ruke, glava i kralješnica.

tattoo2

Rerba su jedno od najbolnijih mjesta za tetoviranje

7. Tetoviranje traži mirnu ruku ali i mirno „platno“. Ako ste po prirodi skloni „migoljenju“, morat ćete se suzdržati i biti što je moguće mirniji. Uzmite i to u obzir kad razmišljate o veličini tetovaže.

Nakon tetoviranja, važno je znati ove dvije stvari:

1. Pravilno se pobrinite za tetovažu i nakon tetoviranja. Mažite i zaštitite tetovažu po uputama koje ste dobili od svog tattoo majstora, a prva dva tjedna nakon tetoviranja izbjegavajte izravno izlaganje tetovaže suncu kao i kupanje na javnim kupalištima. Kad tetovaža pravilno zacijeli, mažite je kremom sa zaštitnim faktorom 50 kad god je izlažete suncu, kako ne bi izblijedila.

tattoo 1

Važno je brinuti se o tetovaži kako ne bi izblijedila

2. Ako se jednog jutra probudite i shvatite da je odabir tetovaže bio potpuno pogrešan (ime djevojke, ekstremistički simboli), razmislite o takozvanoj cover-up tetovaži, jeftinije je i bezbolnije od uklanjanja tetovaže, a ako se dobro napravi, izgleda odlično.

tattoo 8

Primjeri “prekrivanja” tetovaža

(www.jabuka.tv)

Klikni OVDJE i posjeti naš LIFE kutak

6 komentara

Komentiraj: