Vujanović: Agresivna i rastrčana igra je put za našu mladu ekipu

hkk_siroki_kk_mladost_4

Širokobriježani nisu propustili iskoristiti priliku pruženu od sasvim ”osakaćenog” sastava Zrinjskog koji je u mostarskom finalu Kupa Herceg Bosne nastupio bez vodećeg trojca momčadi, te su uvjerljivom pobjedom (96:65) osvojili ovo natjecanje i plasirali se u završnicu Kupa BiH koja se igra 21. i 22. veljače.

Momčad su predvodili Ivan Novačić sa 25 poena, Maj Kovačević sa 18 i Ivan Karačić sa 16, dok su u redovima Zrinjskog najbolji bili Ivan Begić (16), Josip Golemac (13) i Kevin Brown (12).

”Znali smo da je Zrinjski oslabljen i zato smo htjeli odmah krenuti agresivno i borbeno u obrani. Domaćini se nisu mogli oduprijeti, nisu imali širinu u rosteru. Dobro smo trčali i realizirali otvorene šuteve u napadu što je igračima podignulo samopouzdanje. To je put koji trebamo slijediti, jedino tako ova mlada ekipa može igrati,” rekao je trener Širokog Damir Vujanović.

Širokobriježani su se već okrenuli narednom vikendu jer će u subotu (18 sati) dočekati drugi mostarski tim, Student, koji je u ovom trenutku znatno konkurentniji.

”Student nam je i jedini konkurent za plasman u Ligu 6. Sigurno je da dolaze pobijediti kako bi produžili nadu da se mogu izboriti za nju. Ali mi igramo kući, očekujemo da ćemo se dobro pripremiti i nametnuti svoj ritam,” kaže Vujanović.

Široki ove sezone ima domaći skor od 9-0, činjenica koja nije prijatna za timove koji im gostuju na Pecari.

”Napravit ćemo sve da zadržimo taj pozitivni domaći skor. Međutim ne treba zaboraviti da je Student nezgodna ekipa koja nije slučajno tu gdje jeste. Imaju nezgodne pojedince u Rami Rizviću i Ismetu Sejfiću, ali i cjelovit tim. Očekujemo zanimljivu i tešku utakmicu u kojoj moramo pokazati borbenost i agresivnost kao protiv Zrinjskog. Svi naši igrači su spremni, jedva čekamo subotu da ispunimo svoj osnovni cilj u ovom dijelu sezone, a kasnije ćemo vidjeti hoćemo li se pojačavati za nastavak natjecanja u Ligi za prvaka”, zaključio je Damir Vujanović.

U Širokom Brijegu su najavili da neće istaknuti kandidaturu za F4 turnir Kupa BiH koji je na programu 21. i 22. veljače.

”Kup nam svakako nije bio prioritetno natjecanje, nego prvenstvo i Liga za prvaka. Međutim sigurno je da ćemo ga pokušati osvojiti i nastojati iznenaditi našu konkurenciju jer trofej je trofej”, kazao je Vujanović.

(Dnevni list)

1 komentar

Komentiraj: