UNO BiH oduzela 205 kilograma duhana

duhan_uno_2

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u Regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli 205 kg duhana koji nije bio obilježen akciznim markicama.

U zajedničkoj akciji Tima za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja UNO u Regionalnom centru u Tuzli i policijskih službenika MUP-a Zeničko–Dobojske županije, Policijske stanice Olovo od jednog fizičkog lica privremeno je oduzeto 166 kg rezanog duhana zbog sumnje u nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Prilikom kontrole prometa zaustavljeno je putničko motorno vozilo u kojem je pronađen rezani duvan koji nije bio obilježen akciznim markicama u skladu sa Zakonom o akcizama u BiH. Protiv osobe kod koje je pronađen duhan bit će pokrenut prekršajni postupak.

duhan_uno_1

Također, u zajedničkoj akciji Tima za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja UNO u Regionalnom centru u Tuzli i policijskih službenika MUP-a Republike Srpske CJB Doboj, Policijska stanica Šamac, zbog sumnje u nedozvoljen promet akciznih proizvoda privremeno je oduzeto 39 kg sitno sjeckanog duhana.

Naime, prilikom redovne kontrole prometa, nakon zaustavljanja na području općine Šamac, utvrđeno je da se kod jedne fizičke osobe putničkom motornom vozilu, između ostalog, nalazi 39 kg sitno sjeckanog duhana koji nije bio obilježen akciznim markicama. Protiv navedene osobe bit će pokrenut prekršajni postupak, priopćeno je iz UNO BiH.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • pusti sirotinju da živi triba lopine sve povatat i kako policija živi već od švercera jedne puste ako su njegovi a ove druge hapse nek i je stid isram ima jedan slučaj tata od policajca vozi auto s tablicama što su izašla prije 10 god a ja bez vozačke meni kazna 100 maraka

  • pusti,sirotilju,vataj,,ove,lopove,,sto,sade,,,,virdziniju,,,puna,,ih,,,zapadna,hercegovina,,,POSEBNO..MAMICI,,,,CJELU.BOSNU,,POTRUJU,,JADNOJ,SIROTILJI,PRODAJU,,BUD,ZASTO

Komentiraj: