Uhićen pripadnik Islamske države zbog povezanosti s napadom u Zvorniku

sipa_4

Povodom terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku koji je se dogodio u ponedjeljak 27. travnja 2015. godine, shodno uputama postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, formiran je zajednički istražni tim koji čine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-a Republike Srpske. Zajednički istražni tim započeo je sinoć očevid na licu mjesta, koji je završen rano jutros.

Mediji navode da je riječ o Avdulahu Hasanoviću, koji je ranije uhićen u akciji “Damask” Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zbog sumnje da je bio pripadnik “Islamske države”. Navodi se da se napadač na policijsku stanicu u Zvorniku Nerdin Ibrić u posljednja tri mjeseca intenzivno družio sa Hasanovićem, koji je jutros uhićen po nalogu Tužiteljstva BiH.

avdulah_hasanovic

Avdulah Hasanović

 

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, pripadnici zajedničkog istražnog tima izvršili su pretrese objekata na dvije lokacije na području općine Zvornik s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa kaznenim djelom iz člana 201. KZ BiH ”Terorizam”.

Izvršenim očevidnim radnjama i pretresima pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, te prikupljeni tragovi na licu mjesta koji će poslužiti u rasvjetljavanju ovog kaznenog djela.

Pripadnici zajedničkog istražnog tima sinoć su slobode lišilu jednu osobu inicijala A.F.H., koja je privedena u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli, gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predana Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje. Istovremeno se u svojstvu svjedoka saslušava veći broj osoba.

Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju daljnjee aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentiranja kaznenog djela, priopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštite (SIPA).

Podsječamo, u sinoćnjem terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni Željko Gajić i Stevo Milovanović. Napadač je Nerdin Ibrić (1991), iz sela Kučić Kula kod Zvornika.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj: