Spriječeno širenje bakterije u SKB Mostar, zadnji nalazi sterilni

bolnica_mostar

Klebsiella pneumonia više nije “stanovnik” Odjela za neonatologiju Klinike za dječije bolesti SKB-a Mostar. Zadnji brisevi koji su uzeti s mjesta gdje je bakterija potvrđena bili su sterilni, tako da se nakon tjedan dana može reći kako je konačno došao kraj ovoj intrahospitalnoj infekciji.

U međuvremenu, Prvi.tv je došao u posjed zapisnika sa sastanka Povjerenstva za intrahospitalne infekcije i Radne grupe koju je imenovao ravnatelj SKB-a Mostar prof.dr. Ante Kvesić.

– Temeljem iznesenih podataka zajednički se konstatira da je od 10 umrlih beba u 2015. godini, kod njih sedam nađena Klebsiella pneumonia. Od tih sedam slučajeva, kod tri bebe bi uz ostale čimbenike rizika, Klebsiella pneumonia mogla biti jedan od dodatnih čimbenika koji se može povezati sa smrtnih ishodom. Kod preostale četiri bebe bakterija je kolonizirana, što se ne može smatrati infekcijom – stoji su zapisniku spomenute sjednice.

zapisnik

Dr. Vesna Brkić je navela kako je nakon nastanka prvog smrtnog slučaja u kojemu je Klebsiella pneumonia mogla biti jedna od dodatnih čimbenika koji se može povezati sa smrtnim ishodom, pojačan mikrobiološki nadzor nad osobljem, prostorom, površinama i opremom, uz redoviti mikrobiološki skining beba.

– Obzirom da pojačane mikrobiološke mjere nisu dale željene rezultate, o uočenoj pojavi pojačanog broja infekcija pismeno je obavijestila Ravnateljstvo bolnice nakon čega je 12.lipnja održan prvi sastanak Povjerenstva za intrahospitalne infekcije. Nažalost, navečer istog dana umrla je druga beba, dok je treća umrla 16. lipnja u Klinici za infektivne boelsti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu – navodi se u zapisniku sa spomenute sjednice.

(Prvi.tv)

14 komentara

 • kako bebe nece mrijet kad ste ih tek rodene stavili u podrum bolnice,ono je dolePODRUM A NE NEANOTOLOGIJA,toliko ste novca ulozili u bolnicu i sve odjele jedino na pedijatriju DISU NASA DJECA NISTA NISTE ULOZILI pricate price kako ce te pravit pedijatriju novu ,koju ce docekat a mozda i ne moje djece djeca a tek rodene zivote tako zbrinjavate ono je dole podrum i nista drugo gospodo bar se pobrinite pa preselite odjel tek rodene djece na bolje mjesto da vam se neponavlja ovako nesto.

  • Da su ulozili koliko su dobili sve bi bilo drugacije.NOvac se krade i dan danas a krao je se i prije i u tom je problem.A da se krade vidi se iz zivota ravnatelja..nekoliko ljubavnica,toliko skupocjenih limuzina ma dajete sracunajte mu vec jednom placu puta koliko mjeseci,dodajte troskove i njegovo imanje i stavite plus i minus i sve ce se vidjeti on je samo jedan u nizu.
   Jebes ti bolnicu koja nema toalet papir mora jadni bijednik donijet sa sobom a svaki mjesec mu uzmu 300 km penzijskog pa dajte kako vas nije sramota vec vise
   Bog neka Vam da bolje nego ste zasluzili i opet se necete lijepo provest

 • A što reći na sve to MI HRVATI SMO DNO DNA Moral se mjeri u EURIMA a pogodite tko ih podžava UZ SVOJU PROVIZIJU oni koji bi trebali SUPROTNO RADITI PRIČATI RAZMIŠLJATI ali sve ima svoju cijenu

 • svugdje na svijetu medicina napreduje a mi kao da smo jos u 15-tom stoljecu. jadan onaj kome zatrebaju ovi mesari. to je dno dna,ali opet svaka čast pojedincima.jebeš bolnicu koj ni tariguza nema a o lijekovima da i ne govorimo….

 • Tko se Boga ne boji,a ljudi ne stidi!!!
  ali ovaj život je samo jedan treptaj prema vječnosti!
  Svatko će dobiti kako je i zaslužio.

 • Slažem se sa tri točkice,uz hordu lopova i korumpirani ,jurišićki,bušića i lopova svi lopova kvesića ne može bolje,misle da će kupit sreću svojoj djeci,sjetit će se oni toga svega ,kad vremena stegnu,kad se pored njih prolazilo kao pored panjeva..

Komentiraj: