Skupio 10.000 KM kazni, a nikad nije položio vozački

policija_policajac

Policijski službenici Policijske stanice Ilijaš iz prometa su isključili D.M. iz Sarajeva te mu privremeno oduzeli vozilo. Zatekli su ga kako upravlja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, a kasnijom kontrolom je utvrđeno kako je vlasnik novčanih kazni u iznosu višem od 10.000 KM.

D.M. je u Ilijašu 26. listopada upravljao automobilom marke VW Jetta bez položenog vozačkog ispita, a uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni je utvrđeno kako je riječ o višestrukom povratniku u vršenju teških kaznenig djela iz oblasti Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH.

Pored ovoga, D.M. u Registru novčanih kazni ima i dug u iznosu od 10.578 KM. Sankcije koje su osobi do sada bile izrečene nisu postigle svrhu kažnjavanja, budući da je D.M. nastavio vršiti najteže oblike prometnih prekršaja na cestama u BiH te tako izravno ugrožavao javnu sigurnost.

Na osnovu suglasnosti suca Općinskog suda u Sarajevu, motorno vozilo marke VW Jetta je od vlasnika privremeno oduzeto te će do okončanja prekršajnog postupka biti deponirano na depou MUP-a ŽS.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: