Rukometni Mozart: Ivano Balić okončao karijeru

Ivano Balić

Jedan od najboljih rukometaša svijeta u povijesti 36-godišnji Ivano Balić u petak je u dresu Wetzlara, u posljednjem kolu njemačkog prvenstva, okončao uspješnu igračku karijeru koja je trajala 20 godina.

Balić se, prenosi Hina, oprostio u pobjedničkom stilu, njegov Wetzlar je svladao Goeppingen sa 29-24, a hrvatski rukometaš upisao je sedam golova i pet asistencija.

Prije rukometa dugo je trenirao košarku, što mu je vjerojatno pomoglo da postane čarobnjak na terenu. Protiv njega bilo je nemoguće složiti obranu, ili vam je zabio nakon prodora, ili pak iz dalekometnog projektila, ili je asistirao “zatvorenih očiju”.

S hrvatskom reprezentacijom bio je svjetski prvak (2003) i olimpijski pobjednik (2004). Dva puta je proglašen najboljim igračem svijeta, 2003. i 2006. godine. Bio je najbolji hrvatski sportaš 2007., te četiri puta najbolji rukometaše Hrvatske.

Uz olimpijsko i svjetsko zlato, Ivano Balić je s reprezentacijom bio i brončani na OI 2012., dva puta srebrni na svjetskim prvenstvima (2005, 2009), te dva puta srebrni (2008, 2010) i jednom brončani na europskim prvenstvima.

Tijekom karijere igrao je za Split, Metković, Zagreb, španjolske klubove Portland San Antonio i Atlético Madrid, a od 2013. je u njemačkom Wetzlaru.

Iako je završio igračku karijeru, Ivano Balić ostaje u rukometu, te će u Hrvatskom rukometnom savezu postati koordinator za muški rukomet.

(Hina)

2 komentara

Komentiraj: