Pedofil koji se skrivao u Hercegovini osuđen na 50 godina zatvora

michael_vucic

Na 50 godina zatvora osuđen je Michael R. Vucic (43), američki učitelj hrvatskih korijena, zbog seksualnog zlostavljanja dvije učenice, javljaju američki mediji.

Kazna mu je izrečena u četvrtak u prepunoj sudnici Lake Countyja. Iako je na prvom saslušanju rekao da nije kriv tvrdeći da su učenice na sve pristale, suočivši se s dokumentacijom eksplicitnog sadržaja, a to su video materijali koje je sam snimao, priznanjima svojih kolega i potresnim svjedočanstvima svojih žrtava, Vucic se pokajao.

“Svi koji me poznaju znaju da ne mogu namjerno povrijediti drugo ljudsko biće. Kajem se za svoje postupke i zauvijek će mi biti žao zbog tih djevojaka i njihovih obitelji”. Nadam se da će mi Bog oprostiti, ali i svi oni koje je pogodio ovaj slučaj”, rekao je sa suzama u očima Michael Vucic, prenosi Chicago Tribune.

Na njegove riječi sudac Daniel Shanes oštro je reagirao rekavši kako kod tih zločina pristanka nema.

“Dosuđenih 50 godina nije mala kazna. I zaslužili ste svaki dan zatvora”, rekao je. Cijeli postupak pratile su i Vuciceve dvije žrtve, a njihova mučna svjedočanstva o uništenoj mladosti potresla su sve, prenosi Večernji list.

Za tužitelja Freda Daya zločini su zastrašujući prije svega zato što je “Vucic njegovao odnos sa školarkama i gradio povjerenje koje je na kraju iskoristio kao seksualno oružje”.

Naime, Vučić je 18 godina predavao u školi Gavin South Middle School u američkom Inglesideu, a u startu se teretio za 52 seksualna čina s dvije maloljetnice. Pobjegao je u BiH gdje je zatražio azil, ali je prošle godine ipak izručen SAD-u. Vucic se skrivao po selima u okolici Čitluka i Širokog Brijega.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: