Nizozemska i Belgija će tužiti FIFA-u zbog Rusije

The logo of the global football's governing body FIFA is seen on October 3, 2013 at its headquarters in Zurich. FIFA kicked off a crunch meeting behind closed doors, amid claims of rights abuses by 2022 World Cup Qatar and wrangling over plans to hold the tournament in the winter.  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI        (Photo credit should read FABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images)

Nogometni savezi Nizozemske i Belgije razmišljaju o tužbi protiv Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kojom bi tražili kompenzaciju za troškove neuspjele kandidature za SP 2018. godine.

Belgijance i Nizozemce je povrijedila izjava Seppa Blattera koji je prošlog tjedna izjavio kako je “FIFA odredila Rusiju za domaćina SP-a i mnogo prije završetka cijelog procesa”.

“Blatterova izjava nije dovoljna za podizanje tužbe, ali smo zatražili pravni savjet imamo li pravo na kompenzaciju izgubljenih troškova u kandidaturi,” poručili su iz Nizozemskog nogometnog saveza.

Razočaran je i predsjednik Belgijskog nogometnog saveza Francois de Keersmaecker.

“Neetično je i nepošteno voditi proces izbora, a unaprijed znati tko je pobjednik. Mi smo u kandidaturi imali određene troškove i da smo znali da nemamo nikakve izglede nikada se ne bi kandidirali,” kazao je De Keersmaecker dodavši kako je belgijsko-nizozemska kandidatura stajala oko 10 milijuna eura.

Osim Belgije i Nizozemske kandidaturu za organizaciju SP-a 2018. godine podnijela je i Engleska, te zajedno Španjolska i Portugal.

Rusija je pobijedila sakupivši u drugom krugu glasovanja 13 glasova ispred Portugala i Španjolske (7) i Belgije i Nizozemske (2). Engleska je otpala u prvom krugu glasovanja.

(Fena)

Komentiraj: