HiMirror: Prvo pametno ogledalo koje možete kupiti

pametno_ogledalo

Ogledalce ogledalce, tko je najljepši na svijetu? Do sada smo imali prilike vidjeti razne prototipe pametnih ogledala koja omogućuju video chatanje, surfanje webom, gledanje TV-a, virtualno isprobavanje odjeće i korištenje aplikacija, no ništa od toga još nije stiglo na tržište.

Prvo pametno ogledalo koje doista možete kupiti zove se HiMirror, a proizvodi ga istoimena tvrtka koja kaže da je na njemu radilo više od 300 inženjera te je u cijelosti namijenjeno kozmetici, odnosno trebalo bi pomoći da vaše lice izgleda čim ljepše i da vam omogući korekcije problematičnih područja raznim kozmetičkim preparatima i tehnikama.

Ogledalo se prodaje po cijeni od 189 dolara (1.342 kn), a sastoji se od 14,4-inčnoga LCD zaslona osjetljivoga na dodir i kamere koja snima vaše lice te računalnoga sustava koji prepoznaje lice, izvršava glasovne komande i kombinira sliku lica s aplikacijama koje otkrivaju bore, prištiće, ožiljke, tamne mrlje i slične stvari koje vam kvare ljepotu. Stalnim praćenjem promjena na vašem licu ogledalo je u stanju preporučivati kozmetičke proizvode, načine i područja nanošenja korektivne kozmetike te pomoći da vam koža lica izgleda ljepše, mlađe i zdravije, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ogledalo se može postaviti na zid ili pričvrstiti direktno na ogledalo u vašoj kupaonici, a osim brige o vašoj ljepoti može reproducirati filmove o tehnikama njege lica, streamati glazbu sa Spotifya te vam prikazivati vremensku prognozu s posebnim naglaskom na indeks UV zračenja.

Vjerujemo da bi kraljica iz Snjeguljice i sedam patuljaka bila jako zadovoljna ovim proizvodom, a mnogim damama i metromuškarcima neće biti ljepšega načina za početak dana kada im jutarnji ritual u kupaonici obogati pametno ogledalo koje se brine za njihovu ljepotu, piše Vidi.hr.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: