Gužve na granicama, u Doljanima čekanja oko jedan sat

granica_guzva_1

Pojačan promet vozila zabilježen je na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH pa se tako na GP Doljani čeka oko jedan sat, na GP Prisika oko 45 minuta i na GP Velika Kladuša oko 25 minuta.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana prometa za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke ”Grand Prix Sarajevo” u nedjelju do 14.30 sati, dolazit će do privremenih obustava prometa na relaciji Lukavica-Vogošća-Visoko-Kakanj-Lašva-Busovača-Kiseljak-Sarajevo.

Promet će se obustavljati etapno (za vrijeme prolaska sudionika utrke). Posebno se napominje da će se osim ulicama u gradu, kolona kretati i autocestom A-1 na dionici Sarajevo sjever-Visoko, magistralnim cestama M-5, M-17 i M-18, kao i regionalnom cestom R-445 na području Sarajeva. Vozači se upozoravaju da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

U nedjelju u vremenu od 16.00 do 17.00 sati, promet će zbog održavanja vjerske manifestacije ”Dani Ajvatovice” na raskrsnici M-5 i M-16 u Donjem Vakufu biti potpuno obustavljen. Također, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području SBŽ.

(Fena)

Komentiraj: