Festivalom animiranog filma NAFF svečano će se otvoriti „Posuško lito“ 2016.

Posuško lito

Pred nama je još jedno izdanje kulturno-zabavne i športske manifestacije „Posuško lito“ 2016. zahvaljujući kojoj je Posušje postalo kulturno, zabavno i sportsko središte Hercegovine sa 31 organiziranim događajem za posjetitelje iz svih krajeva BiH, Republike Hrvatske kao i inozemstva.

Svečano će se otvoriti u subotu, 25. lipnja 11. Međunarodnim festivalom animiranog filma NAFF koji će trajati sve do 30. lipnja, a koji će se istovremeno održavati u Posušju, Mostaru, Neumu, Cetinju, Trebinju i Stonu.

Na Festival je ove godine prijavljeno skoro 700 filmova iz 59 zemalja, što je najveće priznanje festivalu. U Natjecateljskom programu će se tijekom šest dana prikazati 55, a u Panorami 20 filmova.

Sigurni smo da će gledatelji biti zadovoljni izborom selekcijske komisije, jer su to stvarno izuzetna ostvarenja – ocijenio je direktor Festivala Jurinko Rajič.

Projekcije u tih šest dana počinju u 21 sat.

Inače partner NAFF-a je i ove godine OESS, a pokrovitelji su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za kinematografiju i Veleposlanstvo SAD-a u BiH, a jedan od sponzora je općina Posušje.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: