‘Div sa Šalate’ se oprostio od Wimbledona: Murray ipak prejak za Karlovića

ivo_karlovic

Ivo Karlović nije uspio prirediti iznenađenje u osmini finala trećeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira Wimbledona, odnosno nije uspio svladati pobjednika od prije dvije godine Britanca Andyja Murraya. Treći tenisač svijeta slavio je sa 7:6 (7), 6:4, 5:7 i 6:4 nakon tri sata i tri minute igre.

Div sa Šalate dosta je griješio te je u jednom trenutku Murray imao 0-40, ali se Karlović uspio spasiti. Sveukupno je u prvom setu čak pet puta morao spašavati svoj servis, a nijednom nije ugrozio servis Škotu. U tie-breaku je Karlović imao priliku povesti s 5:2, ali nije uspio i na kraju je Murray dobio 13. gem s 9:7.

U prvom setu Karlović je ispalo 12 aseva, ali je imao samo 73% prvog servisa. Karlović je više napadao te je imao više nebranjenih udaraca od Murraya, ali je puno više griješio.

Gubitak prvog seta odrazio se na Karlovića te je odmah na početku izgubio svoj početni udarac. U nastavku seta Karlović je izborio svoju prvu break loptu, ali nije je uspio realizirati i Murray je za 36 minuta sa 6:4 poveo s 2-0 u setovima.

Murray je izvrsno vraćao servis Karloviću, koji je imao samo četiri asa. Također je počeo više zabijati, a visokom Zagrepčaninu poklonio je samo jedan poen.

The return is mightier than the serve. This is the moment Britain’s Andy Murray made his eighth #Wimbledon quarter-final with a 7-6, 6-4, 5-7, 6-4 win over Ivo Karlovic.

Posted by Wimbledon on 6. srpanj 2015

U trećem setu Karlović je popravio svoju igru, Puno manje je griješio, napravio je samo tri neprisljene pogreške. S druge strane imao je čak 26 winnera u odnosu na 12 Murraya. Uz deset aseva ponudio je samo dvije break lopte, a iskoristio je drugu priliku za break za 7:5 u trećem setu.

Ključni gem četvrtog seta dogodio se kod rezultata 3:3. Tada je Karlović pri rezultatu 30:30 zapucao volej u mrežu, da bi u sljedećem poenu još jedan volej poslao izvan terena i time izgubio servis. Odmah u sljedećem gemu imao je dvije prilike za re-break, a nakon što ih nije iskoristio bilo je jasno da više nema izgleda za povratak u meč.

Karlović je dvoboj završio sa 75 nebranjenih udaraca, od kojih je 29 bilo aseva, ali je napravio i 32 neprisiljene pogreške od kojih su većina bile skupi promašaji na mreži.

Karlović tako ni u šestom međusobnom dvoboju nije uspio ostvariti prvu pobjedu protiv Murraya. Bio je to njihov drugi susret u Wimbledonu i oba je puta Murray slavio nakon četiri seta.

(HRT.hr)

Komentiraj: