Banja Luka: Za 48 sati u prometu poginule tri osobe

Zračni jastuk prometna ilustracija

Na putevima u banjalučkoj regiji, od petka, 24. travnja, do nedjelje ujutro poginule su tri osobe.

Posljednja prometna nesreća sa smrtnom posljedicom dogodila se protekle noći kod Čelinca, dok su u petak na području Banja Luke poginuli pješak i biciklista.

Glasnogovornica Okružnog tužiteljstva BanjaLuka Maja Đaković Vidović potvrdila je Feni da je protekle noći, oko 1.40 sati, u sudaru tri vozila u naselju Zeleni Vir u općini Čelinac poginuo Milovan Topić (1962.), iz Srbca, dok su dvije osobe teže ozlijeđene.

Nastradali Topić je bio za volanom ‘pasata’, kojim se sudario s ‘fiat puntom’ kojim je upravljala Milica Mitraković (1982.) iz Srpca, dok je treće vozilo u ovoj prometnoj nesreći ‘pasat caravan’ kojim je upravljao Dejan Zejić (1990.) iz Čelinca.

Ozlijeđeni su Vesna Topić (1974.), koja je bila na mjestu suvozača u automobilu kojim je upravljao nastradali Milovan Topić, te vozač ‘pasata caravan’ Dejan Zejić.

Uviđaj na mjestu događaja je obavila dežurna tužiteljica Okružnog tužiteljstva Banja Luka Deniala Šertović s pripadnicima Policijske stanice za sigurnost prometa u Čelincu.

Tužiteljica je naložila poduzimanje svih istražnih radnji i mjera na rasvjetljavanju uzroka ove prometne nezgode, a naložena je i obdukcija tijela smrtno stradalog pješaka, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu u RS.

U razdoblju od siječanj-ožujak na području Centra javne sigurnosti Banja Luka dogodilo se 876 prometnih nezgoda u kojima je poginulo 15 osoba, 34 su teško i 237 lakše ozlijeđeno.

Po podacima policije, i dalje je najčešći uzrok prometnih nezgoda brzina neprilagođena uvjetima i stanju puta (uzrok 269 ili 30,7 posto prometnih nezgoda).

U spomenutom razdoblju, vozači su iz prometa uglavnom isključivani zbog vožnje pod utjecajem alkohola (1.416), zatim zbog upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na vozačku dozvolu (320), te zbog upravljanja vozilom pod djelovanjem opijata (2) i iz ostalih razloga (25).

(Fena)

Komentiraj: