Balkanska banda “Pink Panther” opljačkala Kim Kardashian

kim_05

Lopovi koji su usred noći napali Kim Kardashian te joj odnijeli milijune dolara vrijedan nakit, pobjegli su na biciklima pa su se strani mediji raspisali o poznatoj bandi “Pink Panther” koja ulicama hara više od 20 godina.

Banda se navodno sastoji od 200 bivših vojnika od kojih je većina s područja Balkana, a njihovog vođu Borka Ilinčića policija je uhvatila prije dvije godine u Madridu, piše Daily Mail. Banda, navode, operira već gotovo 30 godina na području od Londona do Tokija, a većina članova su iz Srbije i Crne Gore.

Nadimak “Pink Panther” dobili su nakon krađe 2003. godine u kojoj su dijamante, baš kao u istoimenom filmu s Peterom Sellersom, sakrili u kremu za lice. Osim tog pothvata, izveli su i mnoge druge – opljačkali su šoping centar u Dubaiju, na biciklima su pljačkali po Tokiju, a u Saint Tropezu policiji su bježali i na gliserima.

Mete biraju vrlo pažljivo, a ime im je dodijelio Interpol. No, osim imena i saznanja da ih je većina s područja bivše Jugoslavije, ni oni ne znaju puno.

Istražitelji napada na Kim Kardashian u kontaktu su s kolegama iz Madrida koji su uhitili Ilinčića 2014., kao i s Interpolovom centralom u Lyonu, ali svi zajedno pomalo dolaze do zaključka da bi ovo mogao biti još jedan nekažnjeni zločin “Pink Panthera…”

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj: